Tilaa Supermarket Survival -kirja!

Supermarket Survival -kirja - kansi
Tilaa tästä

Olli Postin kirjoittama Supermarket Survival -kirja näyttää tien kohti monipuolisesti ravitsevaa herkuttelua!

Voisiko ruokavalion parantaminen olla nautinnollista ja oman luonnon mukaista? Entä, jos ravitsemusta ei tarvitsisi edes miettiä, kun se sujuisi hyvin ihan itsestään?

Kirjassa opitaan esimerkiksi se, kuinka ravintoaan rikastamalla voi varsin nautinnollisesti ja helposti vapautua höttöhiilareiden hamuamisesta ja turhien kaloreiden puputtamisesta.

Ruokavaliotrendejä tulee ja menee, kiihtyvällä tahdilla. Moni terveellisestä ravitsemuksesta kiinnostunut tuntee olevansa hukassa ravintosuositusten viidakossa. Supermarket Survival -kirjasta löydät suuntaviivat juuri Sinulle sopivan ruokavalion koostamiseen – olethan itse oman kehosi paras asiantuntija.

Suomi ehti jo tottua ravinneköyhään tehoruokaan. Supermarket Survival näyttää tien kohti monipuolisesti ravitsevaa herkuttelua – sinun oman mielihalusi mukaan. Kehosi haluaa parempaa ruokaa. Ensin täytyy vaan löytää ne aidot vaihtoehdot jokaiseen mielihaluun. Sen jälkeen voi nauttia kehon täyteen ravinteita. Miettiminen vaihtuu nautiskeluun. Ei tarvitse enää sortua huonoon ruokaan, kun voikin sortua houkuttelevampaan hyvään.

Syötyään itsensä takaisin elävien pariin, Olli Posti on omistautunut levittämään rikkaamman syömisen sanomaa suomalaisille. Supermarket Survivalissa Olli opastaa, kuinka voit nauttia ravinnosta rajattomasti, ja saada hyvinvointia samassa herkkupaketissa.

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka ostaa kaupasta ruokaa, ja on joskus miettinyt ”mitähän täältä kannattaisi ostaa”. Ei ole toista kirjaa, joka vastaisi siihen kysymykseen yhtä seikkaperäisesti ja toisaalta myös maailmankuvan rakenteita haastavasti.

Kirjan keskeisin sanoma on, että sinä osaat jo syödä erinomaisesti ja kehosi on hurjan taitava pitämään itsestään huolta ilman että asiaa tarvitsisi edes ajatella. Riittää, kun lakataan huijaamasta kehon hienoja ruoantunnistusmekanismeja E-koodeilla, ja jätetään muutkin aistienhuijausaineet vähemmälle. Helpoiten tämä onnistuu lisäämällä elämäämme laadukkaampia ja aidosti maukkaampia vaihtoehtoja, joita onneksi jopa marketeistakin nykyään vuosi vuodelta mukavammin löytyy. Autoissakin innovaatiot tulevat ensin luksusautoihin ja siitä yleistyvät sitten koko kansalle. Ruoka-alalla REKOt, Ruohonjuuret, kauppahallit, ruokapiirit, (biodynaamiset tai permakulttuuriset) pientilat, myrkyttömät puutarhat ja villiyrttikerhot ovat niitä luksuspioneereja, joista ideoita valuu vuosi vuodelta paremmin myös sinne koko kansan markettiin.

Kirjan keskeinen ajatus on, että ruoka on muutakin kuin kaloreita, rasvaa tai proteiineja. Laadukas ruoka on elävä kokonaisuus, josta tunnemme vuosi vuodelta useampia vitamiineja, fytoravinteita, polyfenoleita, glykoproteiineja ja esimerkiksi rasvahappojen hapettumismekanismeja… mutta ennen kaikkea ruoka on triljardien ainesosien muodostama dynaaminen elävä systeemi, josta ymmärrämme vasta varsin vähän – ja vielä vähemmän voimme sanoa, miten se vuorovaikuttaa vielä monimutkaisemman ihmiskehon kanssa. Onneksi ihmiskeho on adaptoitunut toimimaan käsittämän monimutkaisessa maailmassa varsin hyvin. Meillä on olemassa luontaiset vaistot ja muut mekanismit kaiken tämän kompleksisuuden keskellä suunnistamiseen.

SuSu-kirja tutkii ruokakaupat hylly hyllyltä läpi. Etsi kirjasta yksi ajatus, tärppi tai oivallus, joka parantaa sinun elämää. Ja kerro se minulle, tai postaa se johonkin sosiaaliseen mediaan hashtagilla #susukirja

Tilaa SuSukirja tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *