Supermarket Survival jakso 13: Makeutus

Päivitetään värit television lisäksi vihdoin myös sokereihin!

Makeuttajissakin kannattaa vähentää kemiallisesti valkaistua versiota ja etsiä aitoja värejä sen tilalle.

Kotimainen koivusokeri on ihan kiva – paitsi liian isoina määrinä menee vatsa sekaisin.

Fariinisokerissa on valkosokerin lisänä ravinteikkaampi siirappi – mutta minulle sekin on saanut aikaan sokerihumalan tai huonon olon.

Makeuttajissa haen niin ravinnerikkaita versioita, ettei niistä lähde verensokeri paljoa heittelemään. Makeuttajia, joista jää mahdollisimman hyvä olo.

Steviaa voi käyttää, jos maku toimii: minulla toimii pienissä määrin, mutta pidemmän päälle alkaa tökkimään. Stevia sopii yhdeksi makeuttajaksi, jos samaa reseptiä on makeutettu myös jollain kaloripitoisella makeuttajalla.

Nykyään makeuttajien osastoltakin löytyy jo joka tarpeeseen ravinnetiheä versio – ja se on mahtavaa!

Agavesiirappi ei taida käytännössä olla ihan sitä, mitä väitetään. Agavea mainostetaan muun muassa alhaisella glykeemisellä indeksillä, mutta ainakin minulla markettiagave heittää verensokeria kuin karkki – ja tekee muutenkin huonon olon. Tosin Chantico Organic Agave Sweetener olikin yllätyksekseni viime maistamalla ihan hyvä. Löytyi Citymarketista.

Hunajan sekaan voi sotkea jotain ihanaa valmiiksi – tasapainottamaan makeutta, ja imeytymään paremmin hunajan ansiosta. Kanelia, marjajauhetta tai vaikka mehiläisen siitepölyä.

Mistä makeuttajista sinä tykkäät?

Muutama linkki mukaviin makeuttajiin

Masajo-intiaanisokeri – ja saman firman jaksamisjuoma, jossa mukana myös maukas suola. Suosittelen käyttämään makeaa aina suolan kanssa. Suola tekee vaikutuksesta tasapainoisemman ja sammuttaa makeannälän nopeammin kuin ilman suolaa. Eikä tule salmiakkia ikävä.

Kookossokereita:

Hunajissa suosittelen marketin paikallisinta pientilahunajaa jopa enemmän kuin virallista luomua. Nykyään marketeissakin löytyy ihania luomuhedelmäsoseita, joihin ei ole lisätty valkosokeria – ja joilla voi myös makeuttaa muroja tai aamupuuroa.

SuSu-Radiolähetystä makeuttaa tänään useita kertoja palkittu hyvinointiblogaaja Kaisa Merelä! Pitele korvia, koska tässä puhutaan kaikista elämän makeuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *