Lehdistötiedote

Elämäni ensimmäinen Lehdistötiedote lähti tänään! ? En yhtään tiedä, miten homma toimii, johonkin STT:n systeemiin se kuulemma meni. Kiitos kavereille taas avusta! ? Tässä sama tiedote julkisesti nähtäväksi. Jos tulee mieleen ruokaa arvostavia toimittajia tai blogaajia, tästä saa vinkata! Tai jos olet sellainen, olen käytettävissäsi ainakin tämän kuukauden ajan!

Kirjamyynnin kärkeen ampaissut Supermarket survival -hyvinvointikirja vetää maton alta vastakkainasettelevalta dieettikeskustelulta

Ruokavaikuttaja Olli Posti on julkaissut yllättäväksi ilmiöksi kasvaneen ruokakaupan shoppailuoppaan, joka nousi heti ensimmäisellä viikollaan Adlibris-Toplistan kärkisijalle. Supermarket survival lienee yksi ensimmäisiä kirjoja Suomen kirjallisuuden historiassa, josta lukijat julkaisevat päivittäin kuvia ja henkilökohtaisia suosituksia omiin somekanaviinsa. Usein kuvissa näkyy kirjan lisäksi lukijoiden omia suosikkiruokia tai -tuotteita. Susukirjan tarkoitus onkin tukea ihmislähtöistä ruokakulttuuria, joka perustuu joukkojen ja yhteisöjen kattavaan kokemusviisauteen eikä ole yhden keskusjohtoisen monopolitahon sanelemaa.

Kirja on osa aidon ruoan kansainvälistä megatrendiä, mutta SuSun suosiota selittää sen rento sallivuus, ja syömisen lähestyminen nautinnon kautta. Kirjassa tästä asenteesta käytetään sanaa ”Rakkausruoka”. Supermarket survival ei ole kuiva tieteellinen lähestyminen ruoan rakenteeseen tai ihmisen anatomiaan, vaan mukaansatempaava seikkailu lähikauppaan kätkettyjen aarteiden pariin.

Terveyskeskustelua on Suomessa toisinaan sävyttänyt aikamoinen väittely ja vastakkainasettelu.

Supermarket survivalin tulokulma syömiseen on ystävällinen ja siltoja rakentava, ja siksi kirja on saanut niin positiivisen vastaanoton.

SuSu-kirja ohjaa ravitsemuskeskustelua kohti konkretiaa. Ravitsemusteorioiden sijaan kirjassa tarkastellaan ostoskorin sisältöä helppojen esimerkkien kautta. Lukijan ei tarvitse luopua mistään, vaan etsimme yhdessä uusia aarteita supermarketista. Parannetaan laatua suosikkiherkuissa ja opetellaan löytämään tuttuihin mielihaluihin tai tapoihin ravitsevampia ja rakastavampia versioita.

Supermarket Survival -kirja on tyylikkäästi näkyvillä muun muassa kaikissa Suomalaisissa ja Akateemisissa kirjakaupoissa, Ruohonjuuri-liikkeissä, sekä Ympyrätalon apteekissa. Kirja on osa Suomen Kustannusyhdistyksen Kirjalla kuntoon -kampanjaa.

Kirjan kustantajana toimii Readme.fi Oy (Bonnier-konserni).

Olli tarjoaa toimittajille mahdollisuutta tutustua hänen kanssaan ruokakaupan tarjontaan etsimään hyödyllisiä neuvoja katsojille tai lukijoille.

Voit varata Ollilta henkilökohtaisen kauppakierroksen lehdistötilaisuudessa tai ottamalla jo ennakkoon Olliin suoraan yhteyttä. Myös haastattelupyynnöt ja kirjan arvostelukappaleet saat suoraan kirjan kirjoittajalta:

Olli Posti

Puhelin: 040 3795425

Sähköposti: olli@supermarketsurvival.fi

Supermarket survival -kirjan virallinen lehdistötilaisuus järjestetään Goodio Cafessa, osoitteessa Kanavanranta 7 B, ystävänpäivänä 14.2. klo 14. SuSukirjan tärkein sanoma on, että kaikki “paheet” voidaan päivittää parempiin versioihin, jolloin herkuttelusta tulee sallittua ja ruoasta voi nauttia hyvällä omalla tunnolla. Lehdistötilaisuudessa maistellaan näitä parempia paheita, mitä nykyään on helposti tarjolla. Paheiden parannellut versiot muodostavat uuden ruokatrendin, johon tutustumme lehdistötilaisuudessa konkreettisesti.

Uusimmat kirja-arvostelut ja artikkelit:

https://www.stoori.fi/fortuna/kirja-arvostelussa-olli-posti-supermarket-survival/

https://www.koivutv.com/blog/mik%C3%A4-avuksi-makeanhimoon-p%C3%A4ivit%C3%A4-karkkip%C3%A4iv%C3%A4-ja-muut-ruokavinkit

https://www.hyvinvoinnin.fi/blogs/ravitsemus/olli-posti-supermarket-survival-rakkaudesta-ruokaan-ja-hyvinvointiin

https://tasapainoaetsimassa.com/vahva-kirjasuositus

https://voimaaiive.blogspot.com/2019/01/rakkausruokafilosofiaa-voiko.html

https://issuu.com/ruohonjuuri/docs/lehti14issuu?fbclid=IwAR2efxkNVjMeaQvspg5OYJs5rk9w7kBfN2rAzly_935w2AqbffGet7q9sio

Linkkejä:

https://www.supermarketsurvival.fi/

https://www.readme.fi/kirja/supermarket-survival-rakkaudesta-ruokaan-ja-hyvinvointiin/

https://www.booky.fi/tuote/olli_posti/supermarket_survival_matkaopas_parempaan_ruokaan/9789523215627

https://www.adlibris.com/fi/kirja/supermarket-survival-9789523215627?campaignId=291435b1-653c-49a7-8c18-4079c7f2065f

https://kustantajat.fi/kirjalla-kuntoon

https://www.ruohonjuuri.fi/supermarket-survival-kirja-read-6400220092

https://www.lootuskauppa.fi/kirjat/Supermarket-Survival-rakkaudesta-ruokaan-ja-hyvinvointiin

https://cdon.fi/kirjat/olli-posti/supermarket-survival-42268369

https://www.hyvinvoinnin.fi/products/olli-posti-supermarket-survival

https://www.pur-kauppa.fi/supermarket-survival

http://www.kutsuvapauteen.com/2019/02/aito-intialainen-kanacarry.html

Merkittäviä somejulkaisuja:

https://www.instagram.com/p/Bta89E1HXFc/

https://www.instagram.com/p/BtTM2o3BSd4/

https://www.instagram.com/p/BsfjqsVh2uc/

https://www.instagram.com/p/BsYb36iB539/

https://www.instagram.com/p/Bs-5gfGBsE9/

https://www.instagram.com/p/BtDyhvnB9Mv/

Kuka on Olli Posti?

 • aloitti Suomessa superfoodeista puhumisen vuosina 2008-09. Esiintyi monessa TV-ohjelmassa, radiossa ja lukuisissa lehtiartikkeleissa.
 • yli kymmenen vuoden ajan mentoroinut ja auttanut monia alan idealistisimpia yrityksiä niin tuotevalikoimassa kuin laatutietoisemman ruokakulttuurin levittämisessä
 • tehnyt suosittuja videoita ravitsemus- ja terveysaiheista, jotka ovat levinneet sosiaalisen median kanavissa
 • ollut luomassa ja kasvattamassa monia nettiyhteisöjä
 • tunnetaan terveysvaikuttajana, tietokirjailijana, tuotesuunnittelijana, luennoitsijana ja monien kanssavaikuttajien mentorina

Supermarket survival -kirjasta tähän asti sanottua:

“Sain vihdoin sun kirjan käsiini ja vaikka luen valitettavan vähän kirjoja,oon ihan koukussa. Energia vaa välittyy siitä ja siis mä oon aivan lovessa sun energioihin. näin jopa unia missä lentelin. ihan vaan tiedoks,wau!!?”

 • Auneliisa

”Eilen illalla aloitin lukemaan ja odotan jo seuraavaa hetkeä, kun pystyn jatkaa! ?? Tää on tosi hyvä. Laitan kommenttia sitten tarkemmin, kun on koko kirja lukastu. Ja hyvä idea tuo, että voi kirjotella muistiinpanoja sivuille.
Tässä taas tajusin, miten valtavan duunin sä oot tehny paremman ravinnon saamisen suhteen ja sen tiedon jakamiseen. Oon siitä super kiitollinen sulle! ?”
– Päivi

“Luin juuri kirjasi ja kiitos! Kirja on helppolukuinen ja se on hyvin rakennettu. Sisältää kaiken tärkeimmän tiedon jos haluaa muuttaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Nesteytys oli mulle ihan uusi ajatus, vaikka olen kahlannut läpi kaikki mahdolliset aiheesta kirjoitetut kirjat. Sitä ei vain tule ajatelleeksi, ettei pelkkä vesi riitä ja että siitä voi olla haittaakin. Vinkit erilaisista kaupan tuotteista olivat todella tervetulleita ja vahvisti omia ostotottumuksia eli että oikealla tiellä ollaan. Hienoa, että netistä voi saada lisää tietoa ja uskoisin, että tämä mahdollisuus lisää nuoria kiinnostumaan asiasta, samoin kuin kirjan huikeat värit. Hyvin toimiva paketti kokonaisuudessaan! Ajat ovat muutumassa ja kirjasi on yksi kilometritolppa tällä matkalla. ?”
– Liisa

“Olli Postin uutukainen Supermarket Survival on kirja jota voin suositella ihan jokaiselle

Kirja kiteyttää kaiken siitä miten saavuttaa hyvää oloa niin ulkoisesti kuin sisäisesti parantamalla, korvaamalla ja lisäämällä.

Kirjan avulla saat käytännön vinkkejä siihen mitä sieltä supermarketista kannattaa ostaa. Pienillä muutoksilla saat paljon hyvää aikaan. Onnistuu myös pienellä budjetilla. On harhaanjohtavaa ajatella että terveellinen ruokavalio olisi kallis.

Paljon on tullut luettua kirjallisuutta liittyen hyvinvointiin mutta tämä nousee ykköseksi.

#supermarketsurvival #olliposti #lisääkorvaaparanna #kirjavinkki #paremmatvalinnat

 • nainen

“Nyt on tämän viikon ainoa vapaapäiväni, mutta en voi olla lukematta Olli Postin uutta kirjaa Super market survival, Rakkaudesta ruokaan ja hyvinvointiin.

Olen kirjan puolessavälissä, mutta jo nyt olen oppinut asioita itsestäni sekä rakkaudestani ruokaan ja hyvinvointiin:

Olen alkanut kontribuoida eli antamaan/jakamaan teille osaamiani hyvinvointiin liittyviä asioita.

Tärkeää on löytää ne ruuat joista itse saa hyvän olon.

Tietoa monista terveyttä edistävistä ruuista ja juomista.”

 • Piia

“Tulipa paljon hyvää tietoa lisää ja kirjan lukemiseen meni vain hetki

Vahva suositus

Jos siis olet kiinnostunut omasta terveydestä ja siitä miten siihen voi parhaiten vaikuttaa hyvän ja laadukkaaman ruuan päivittämisen merkeissä suosittelen tätä kirjaa! Olen Ollia seurannut jo pidemmän aikaa ja kirjan myötä tieto itselle vaihvistui, että nyt olen oikeen suuntaan menossa terveyteni suhteen

Olispa tämä tieto ollut jo 10 vuotta sitten, mutta tästä on hyvä jatkaa eteen päin..

#kiitollinen

Ensimmäinen kirja joka tuli luettua kannesta kanteen ja näin lyhyessä ajassa.. Mukava myös, että kirjaan oli lisätty paljon muutakin, kuin vain nippeli tietoa.. Ihmisten kokemuksia yms. Kirjassa oli myös paljon pinnalla olevia ihmisiä jotka haluavat oikeasti ihmisiä auttaa parempaan suuntaan. Myös nämä jaettut kokemukset antoi ymmärtämään, että ei pidä luovuttaa vaikka olisi kuinka epätoivoinen olo ja tilanne elämässä

#luomu #laatu #terveys

– nainen

”mahtavaa luettavaa ku menee vilunväristyksiä lukiessa ja sillai hyvällä tavalla

tekis mieli vetää yhdeltä istumalta mutta kiirutta on ja oon ahminu kirjaa aina ku oon hetken kerenny istuu

– Jesse

”Voitin tuosta Teemun arvonnasta tuon kirjasi. Istuin kahdenkymmenen asteen pakkasessa kyynel silmäkulmaan jäätyneenä, kun sain tietooni saavani kirjasi. Tämä kirja tulee minun lisäkseni päätymään nuorten mielenterveys kuntoutujien käsiin vapaaehtois työhöni, jossa järjestämme vertais- ja ryhmätoimintaa. Niin siistiä
️”

 • mies

”Niin kovasti on hehkutettu kirjaasi, että täytyi laittaa tilaukseen!

Ystävälläni notkui kaapit kasviksia, yrttejä, luomulihoja yms sinun kirjasi ansiosta

Liekö koskaan odottanut jotakin kirjaa näin paljon?!

Saati edes koskaan ennen tilannut kirjaa itselleni

 • Tuittu

”Kirja on kyllä superhyvä, loppusuoralla oon. Paljon heränny ajatuksia. Esim. Oon miettiny sitä et mistä mä saan parhaimmat kananmunat. Nyt vasta tajusin et rekosta ostetut 2. Luokan munat vois olla hyviä. Niissä on nimenomaan niitä koko ja värieroja

Kirja on sellanen, jonka laittaa illalla viimeisenä pois ja ottaa taas ensimmäisenä aamulla

Tämä saa todellakin kulkea jatkossa mun mukana ?

Tulen lukemaan kirjan uudelleen heti ku oon saanu eka kierroksen loppuun

 • Suska

”Voin suuresti suositella ihmisille, joita kiinnostaa vapaus ja vapautuminen, aitous ja kehon omien halujen tunnistaminen ja kuunteleminen – suhteessa ruokaan, mutta todellakin myös koko elämään!”
– Mia

”ihan huikee, kylmiä väreitä nostattava ja inspiroiva elämäntarina. Tämä kirja todella edistää yhteistä hyvää”
– Mona

”Tosi kiva että tiputtelet kirjassa oman kokemuksen mukaan brändejä ja tuotteita, helpottaa tuntemattomiin tuotteisiin tarttumista hurjasti!”
– Iitu

”Tosi selkeetä, laadukasta ja helppolukuista tekstiä! Sujuvaa kerrontaa ja kokonaisuutta on helppoa ja miellyttävä seurata. Taiton yksinkertaisuus on myös hyvä valinta..Less is more.”
– Sanna

”Mahtavaa, ei tarvinut lukea ku pari sivua niin positiivisen fiiliksen määrä lähtee heti nousuun!”
– (tämän nimen olin kadottanut)

”Aloin eilen lukea lentokoneessa. Ihan rautainen opus Olli!! Onnitttelut! Hyvää kynänkäyttöä (tehokas, mielenkiintoinen, tiivistetty) ja hyvä tarinankerrontaa (oli pakko vaan lukea, vaikka takana oli joku vuorokausi valvottua aikaa lentomatkalla). Miellyttävä kirja kaiken kaikkiaan. Lempeä asenteesi ruokaan ja itseesi näkyy ja tuntuu ja se tuntuu lukijassakin helpotuksena koko hemmetin ruokaviisasteluviidakon jälkeen. Kiitos, kun jaksoit pukea vielä kerran sanoiksi laajan ja poikkeuksellisen osaamisesi.

Ja saa käyttää lukijapalautteena nimenkin kera

jos sellaista tarvitset

– Kirsi Salo

”Oli kyllä niin hyvä että jatkoin saman tien kirjan loppuun asti. Suuri suositus! Juuri kun multakin monesti kysytään että mikä on se paras (tai hyvä) kalaöljy? Raakapuuroresepti? Mitä vitamiineja ja miksi? Mikä on paras merkki? Oliiviöljy? Mistä saa mitäkin? Tässä kirjassa on se kaikki tieto.”
– Karita

”Oli tosi hyvä ja hyvää tietoa hyvinymmärrettävässä muodossa. Erityisplussat että kappaleiden lopussa aina osiot: Ydin, toive, visio, kiitos, luettavaa! Ja plussaa myös että oli positiivinen, siltoja rakentava ja ilman vastakkainasettelua”
– yksityisviesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *