Tähän tulee lisää helppoja arkireseptejä, ja tuttujen arkiruokien päivityskeinoja. Miten tehdään parempi jauhelihakastike? Miten saadaan maut ja ravinteet säilymään paremmin ja myös imeytymään paremmin?
Tässä ensimmäisen nettiin ilmestyneen SuSukirjakuvan resepti:
“Lisää voita ja kookosöljyä pannulle oman mielesi mukaan, itse laitoin aika runsaasti. Lisää pannulle myös kolme valkosipulin kynttä pilkottuna. Raasta pannulle (itse tein isolla valurautapannulla) kokonainen kukkakaali ja kuumenna pannu aluksi niin, että kukkikset alkaa saamaan väriä, jonka jälkeen laske tehoja matalammalle ja kypsennä hitaasti kunnes kaali on saanut kivan kullanruskean värin. Sitten lisää suola, pippuri ja sitruunanmehua, kaikkia oman fiiliksen mukaan, maistamalla.
Sitten mahdollisesti toiselle pannulle paistumaan muut ainekset, tai itse tyhjäsin kukkikset toiseen astiaan ja siirsin uuniin miedolle lämmölle odottelemaan, että ruoka ei mene kylmäksi.
Pannulle taas voita haluamasi määrä, johon sekaan haluamasi mausteet. Mulla tais mennä ainakin: kurkuma, urten italialainen mausteseos, tulsia, currya, pippuria, rosmariinia, cayennea, chiliä ja kanelia. Lämmitä mausteet ja lisää hienonnettu punakaali, punasipulit & valkosipulit. Kypsennä näitä pannulla kunnes alkaa olemaan tarpeeks pehmeitä ja kivan rusehtavia. Sitten lisää sekaan jauheliha (itse käytin Tammisen rotukarjaa), kypsennä lihaa niin kauan että se on kypsää, lisää myös halutessasi sekaan biomedin luuliemijauhetta reilu teelusikallinen. Lopuksi lisää haluamasi määrä suolaa ja sekoita hyvin. Voi myös heittää snadisti vielä sitruunanmehua.
Sit vaan setit lautaselle ja kylkeen haluamasi greenssit, kurkku avokado, pinaatti & mangoldi meni itsellä. Niiden päälle sit vielä tota puhdistamon herkku oliiviöljyä. ???”
Tässä erään ystävän smoothien ainekset, joka vaan maistui taivaallisen hyvälle. Määriä en tiedä tarkemmin:
Mustikka
Kauramaito
Vadelma
Hunaja
Suola
Maca

Ihana reseptiblogi:
Tässä kokkailukeskustelu terveyskouluttajien kouluttaja Sanna Spohrin kanssa: